Jajecznica z jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • jarmuż

    1 garść
  • sól i pieprz

  • papryka czerwona

    1 łyżka
  • rzodkiewka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wbijam do miseczki i rozbijam dokładnie widelcem. Dodaję sól ja użyłam czarnej oraz łyżeczkę płatków papryki czerwonej oraz szczyptę pieprzu. Mieszam.

Na rozgrzaną patelnię wylewam jajka. Za pomocą drewnianej łyżki mieszam aż jajka się zetną tak jak lubimy. Dodaję umyty i drobmo posiekany jarmuż. Mieszam jeszcze chwilę i zdejmuję z ognia. Podaję z plasterkami rzodkiewki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 22.02.2017 11:16
ciekawa propozycja
w mojej kuchni 22.02.2017 11:12
smaczne śniadanko
Mniam 22.02.2017 10:49
Z chęcią bym zjadła taką jajecznicę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat