Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
grzyby leśne 25 dag
masło 1,5 łyżki
sól
cebula biała 1 mała
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Na jesiennie śniadanie proponuję niezwykle aromatyczną i sycącą jajecznicę, która doda sił po udanym grzybobraniu :)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z grzybami

1. Cebulkę drobniutko siekamy, grzyby kroimy w kostkę.

2. Na patelni roztapiamy masło. Wrzucamy cebulkę, smażymy dwie minuty. Dodajemy grzyby i smażymy kolejne dwie minutki.

3. Jajka dokładnie roztrzepujemy widelcem z dodatkiem soli i świeżo zmielonego pieprzu. Wlewamy na patelnię, dokładnie mieszamy, smażymy cały czas mieszając do osiągnięcia preferowanego poziomu ścięcia jajecznicy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.09.2017 09:58
też uwielbiam grzyby , a szczególnie maślaki :-).
jejkuchnia 22.09.2017 07:29
Uwielbiam grzyby we wszystkim. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak