Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z grzankami i pomidorkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
chleb tostowy 2 kromki
żółty ser 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z grzankami i pomidorkami

Składniki:
- 3 jajka
- łyżka mleka
- 2 kromki pszennego chleba tostowego
- 5 dag łagodnego startego sera żółtego
- 4 pomidorki koktajlowe
- łyżka masła
- sól

Przygotowanie:
Jajka roztrzepać z mlekiem i serem żółtym, przyprawić solą. Pomidorki opłukać, pokroić w plasterki. Chleb (bez skórki) pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym maśle. Wlać masę jajeczną, dodać pomidorki. Smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak