Jajecznica z grzankami i pomidorkami

Jajecznica z grzankami i pomidorkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • chleb tostowy

    2 kromki
  • żółty ser

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
- 3 jajka
- łyżka mleka
- 2 kromki pszennego chleba tostowego
- 5 dag łagodnego startego sera żółtego
- 4 pomidorki koktajlowe
- łyżka masła
- sól

Przygotowanie:
Jajka roztrzepać z mlekiem i serem żółtym, przyprawić solą. Pomidorki opłukać, pokroić w plasterki. Chleb (bez skórki) pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym maśle. Wlać masę jajeczną, dodać pomidorki. Smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat