Jajecznica z grzankami i pomidorkami

Jajecznica z grzankami i pomidorkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • chleb tostowy

    2 kromki
  • żółty ser

    5 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica z grzankami i pomidorkami

Składniki:
- 3 jajka
- łyżka mleka
- 2 kromki pszennego chleba tostowego
- 5 dag łagodnego startego sera żółtego
- 4 pomidorki koktajlowe
- łyżka masła
- sól

Przygotowanie:
Jajka roztrzepać z mlekiem i serem żółtym, przyprawić solą. Pomidorki opłukać, pokroić w plasterki. Chleb (bez skórki) pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym maśle. Wlać masę jajeczną, dodać pomidorki. Smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat