Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z czerwoną papryką i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
papryka czerwona 1 szt
szynka 4 plasterki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z czerwoną papryką i szynką

Paprykę czerwoną oczyścić, wypłukać i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić na cienkie paski. Szynkę i paprykę włożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni. Obsmażyć aż paprykę zmięknie, wlać na patelnie rozmącone z solą i pieprzem jajka, smażyć, ostrożnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 05.01.2012 15:19
bardzo lubię
Magdalena80 08.12.2011 22:12
rewelacja
ewelinapac 04.12.2011 13:05
smaczna
ewelinapac 04.12.2011 13:05
smaczna
angelika14 16.09.2011 18:36
Ciekawy przepisik :)
angelika14 16.09.2011 18:36
Ciekawy przepisik :)
angelika14 16.09.2011 18:36
Ciekawy przepisik :)
PaniMISIOWA 11.08.2011 10:31
ps. głosik za pomyslowość :-)
PaniMISIOWA 11.08.2011 10:30
z papryką jeszcze nie probowałam
Ewa99 02.10.2010 09:43
OOOOOO i to jest idealna jajecznica :)
justyna111 25.09.2010 13:50
super
SmakolykiJoanny 22.09.2010 08:40
u człowiekowi az ślinka cieknie
marta639 17.09.2010 21:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak