Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cukinią i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cebula czerwona 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
koperek
natka pietruszki
masło 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka
papryka zielona 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cukinią i papryką

Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i białe błonki. Kroimy w paseczki. Pół cebuli czerwonej kroimy w piórka. Cukinie myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki i potem na paski. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy łyżeczkę oleju i smażymy warzywa. Pod koniec lekko je solimy. Jajka myjemy rozbijamy i mieszamy z solą do smaku. Wlewamy jajka na patelnie. Mieszamy aż się zetną. Na koniec dodajemy posiekaną zieleninę i doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak