Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cukinią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 młoda
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 3 łyżki, posiekanej
jajko 5 sztuk
pomidorki koktajlowe do podania
olej
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cukinią

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę. Przysmażamy ją na oleju do momentu jak stanie się szklista. Między czasie cukinię oraz czerwoną paprykę kroimy w kostkę.
Krok 1 - Jajecznica z cukinią foto
2
Pokrojone warzywa dodajemy do gotowej cebuli. Warzywa doprawiamy do smaku i przysmażamy.
Krok 2 - Jajecznica z cukinią foto
3
Gdy cukinia zacznie mięknąć dodajemy natkę pietruszki.
Krok 3 - Jajecznica z cukinią foto
4
Jajka wybijamy do szklanki.
Krok 4 - Jajecznica z cukinią foto
5
Gdy warzywa będą gotowe, czyli będą miały pożądaną przez nas miękkość (osobiście lubię gdy cukinia jest półtwarda) zalewamy je jajkami. Całość delikatnie mieszamy i podgrzewamy do momentu ścięcia się jajek.
Gotową jajecznicę porcjujemy na talerze. Wierzch dekorujemy pomidorkami. Danie podajemy na ciepło.
Krok 5 - Jajecznica z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.01.2017 23:10
Na pewno bardzo dobra.
Ania321 19.12.2016 00:21
smaczne śniadanie :)
Diana Rusiłowicz 19.12.2016 00:15
Przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak