Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z chili i cukinii

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukinia 1/2 sztuki
masło 1 łyżeczka
mleko 2% 2 łyżki
pieprz kolorowy do smaku
papryczka chili na czubek noża
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z chili i cukinii

Cukinię myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym kroimy w cienkie plasterki lub dość grubą kostkę ,chilii siekamy drobniutko,obrany czosnek miażdżymy przez praskę lub drobniutko siekamy.

Jajka wybijamy do miseczki dodajemy mleko,czosnek szczyptę soli i roztrzepujemy.
Na patelni rozgrzewamy masełko wrzucamy cukinie i chwile dusimy cukinia ma być miękka ale nadal jędrna,posolić ją i dodać szczypte pieprzu następnie wlać rozkółcone jajka wrzucić papryczkę chilii i trzymać na patelni mieszajac aż jaja sie zetną .
Podawać od razu z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 29.07.2013 20:58
ciekawe polaczenie
Mniam 27.07.2013 22:59
Musi być bardzo smaczna.
Adamorek 27.07.2013 18:42
bardzo ciekawy dodatek
msmors 27.07.2013 17:12
ciekawe połoczenie
IwonaDD 27.07.2013 16:32
pycha takie ostre smaki w jajecznicy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak