Jajecznica z cebulką i czosnkiem na szynce i boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6-8 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek ząbki

    1-2 szt
  • boczek wędzony

    4-5 plasterków
  • szynka wieprzowa

    4 plastry
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek i szynkę pokroić wg uznania. Smażyć na rozgrzanym oleju, ciągle mieszając. Obraną cebulkę oraz czosnek posiekać na drobną kostkę i dodać do boczku oraz szynki. Chwilę smażyć, doprawić do smaku.
Następnie dodać roztrzepane jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Jajecznicę smażyć aż nam się ładnie zetnie.
Smacznego))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat