Jajecznica z cebulką i czosnkiem na szynce i boczku

Jajecznica z cebulką i czosnkiem na szynce i boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6-8 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek ząbki

    1-2 szt
  • boczek wędzony

    4-5 plasterków
  • szynka wieprzowa

    4 plastry
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica z cebulką i czosnkiem na szynce i boczku

Boczek i szynkę pokroić wg uznania. Smażyć na rozgrzanym oleju, ciągle mieszając. Obraną cebulkę oraz czosnek posiekać na drobną kostkę i dodać do boczku oraz szynki. Chwilę smażyć, doprawić do smaku.
Następnie dodać roztrzepane jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Jajecznicę smażyć aż nam się ładnie zetnie.
Smacznego))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat