Jajecznica z cebulką i czosnkiem na szynce i boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6-8 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek ząbki

    1-2 szt
  • boczek wędzony

    4-5 plasterków
  • szynka wieprzowa

    4 plastry
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek i szynkę pokroić wg uznania. Smażyć na rozgrzanym oleju, ciągle mieszając. Obraną cebulkę oraz czosnek posiekać na drobną kostkę i dodać do boczku oraz szynki. Chwilę smażyć, doprawić do smaku.
Następnie dodać roztrzepane jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Jajecznicę smażyć aż nam się ładnie zetnie.
Smacznego))

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat