Jajecznica z cebulką, boczkiem i serem

Jajecznica z cebulką, boczkiem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5
  • kiełbasa krakowska

    10 plastrów
  • cebule średnie

    2
  • pieprz młotkowany

  • suszone pomidory z czosnkiem

    2 szczypty
  • masło

  • sól morska

    (prowansalska)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy pokrojoną w piórka cebulę i plasterki kiełbasy. Podsmażamy i mieszamy aż cebula będzie miekka. Do miseczki wybijamy jaja. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Roztrzepujemy i wylewamy na patelnię. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy aż wierzch jajecznicy się zetnie. Podajemy z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat