Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulą, pomidorami i bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
pomidor 3 szt.
cebula 1 szt.
bazylia 2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulą, pomidorami i bazylią

Cebulę pokroić w piórka lub w kostkę, pomidory pokroić w drobną kostkę. Jajka rozkłócić w oddzielnym naczyniu i posolić.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego lub oliwy i zeszklić cebulę. Dodać pomidory i chwilę razem smażyć. Na to wszystko wlać jajka, zmniejszyć ogień i smażyć mieszając, aż jajka się zetną. Pod koniec dodać posiekaną bazylię i doprawić pieprzem. Wymieszać. I zajadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

js28 07.10.2012 21:17
dziękuję :)
Cukiereczek13 03.10.2012 18:02
pysznie wyglada :)
fijolek91 03.10.2012 16:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak