Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulą i przecierem pomidorowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 średnia
przecier pomidorowy gęsty 500 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło klarowane 1 łyżka
jajko 8-10 szt.

Porada

Do jajecznicy można dodać posiekany koperek.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulą i przecierem pomidorowym

Posiekać cebulę i zeszklić na maśle klarowanym, posolić i popieprzyć. Wlać przecier pomidorowy. Dusić, aż przecier odparuje i stanie się gęsty jak pasta. Wbić 8-10 jajek i szybko wymieszać. Smażyć do czasu, aż jajka się zupełnie zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.10.2015 08:01
...i pysznie smakuje - zwlaszcza poza sezonem na świeże pomidorki :)
Wafelek2601 11.10.2015 15:37
Ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak