jajecznica z cebulą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    4
  • jajko

    3
  • pieczarki

  • śmietana 12%

  • masło

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kroimy dużo cebuli w paseczki
2. Kroimy pieczarki
3. Na rozgrzano patelnie z łyżką masła wrzucamy cebulę a po 2 minuty później pieczarki
4. Mieszamy aż cebula się zarumieni i wyparuję woda
5. Dodajemy jajka i łyżkę śmietany
6. Przyprawiamy według uznania
7. Mieszamy wszystko na wolnym ogniu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bogusława 19.06.2011 22:12
pyszne śniadanko:p
wiktor188 25.03.2011 21:53
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat