Jajecznica z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • olej

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić i wrzucić na rozgrzany olej. Dusić pod przykryciem około 8-10 minut. Dodać roztrzepane na miseczce jajka. Usmażyć wedle uznania. Wyłożyć na talerze, doprawić do smaku solą. Natkę umyć, posiekać, posypać jajecznicę.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 27.09.2013 22:19
Lubię jajecznicę.
Marta1986 27.09.2013 21:32
bardzo smaczne
sylwia_mc 27.09.2013 20:49
pyszności.
Agata 27.09.2013 20:14
super się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat