Jajecznica z borowikami

Jajecznica z borowikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • borowiki

    200 g
  • masło

    100 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica z borowikami

Używałem mrożonych, świeżych borowików zatem rozmrażamy borowiki dzień wcześniej (chyba że jesteśmy w posiadaniu świeżych). Rozpuszczamy masło na patelni. Osuszone borowiki wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy grzyby około 5 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Wybijamy jajka do kubka i energicznie roztrzepujemy. Dolewamy na patelnię i dodajemy odrobinę soli ponieważ już dużo soli zawierają grzyby. Mieszamy i smażymy całość około 6-7 minut aż jajka się zetną. Doprawiamy na koniec czarnym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat