Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z borowikami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
borowiki 200 g
masło 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z borowikami

Używałem mrożonych, świeżych borowików zatem rozmrażamy borowiki dzień wcześniej (chyba że jesteśmy w posiadaniu świeżych). Rozpuszczamy masło na patelni. Osuszone borowiki wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy grzyby około 5 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Wybijamy jajka do kubka i energicznie roztrzepujemy. Dolewamy na patelnię i dodajemy odrobinę soli ponieważ już dużo soli zawierają grzyby. Mieszamy i smażymy całość około 6-7 minut aż jajka się zetną. Doprawiamy na koniec czarnym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak