Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 6-7 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2-3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło do smażenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczniakami

Boczniaki pokroić w paseczki. Masło rozgrzać na patelni wrzucić grzyby, podsmażyć. Nastepnie dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem (można dodać ulubione przyprawy). Smażyć aż jajka sie zetną (ja osobiście lubie dobrze podsmażone). Podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 07.04.2014 07:19
Widzę, że u Ciebie ostatnio królują boczniaki :) u mnie też :) bardzo lubię te grzyby.
Laila2786 06.04.2014 20:51
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak