Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 100 g
cebula 1 szt
jajko 3 szt
sól
pieprz
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem i cebulą

Boczek kroimy w kostkę lub według uznania, smażymy. Gdy będzie lekko usmażony dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę (gdy boczek jest zbyt chudy można dodać odrobinę masła lub oliwy) smażymy, wbijamy jajka, mieszamy i smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z grzankami.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 09.08.2013 14:56
na pewno syta
jozefinach 23.04.2013 21:18
Dawno nie jadłam takiej jajecznicy.
jerry1 16.04.2013 11:12
pyszne śniadanie
Gracer 16.04.2013 10:47
dobre śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak