Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z białą kiełbasą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 szt.
jajko 6 szt.
kiełki rzeżuchy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
olej 1 łyżka

Porada

do przygotowania jajecznicy używamy parzonej białej kiełbasy

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z białą kiełbasą

Białą kiełbasę kroimy w plasterki i obsmażamy chwilę na łyżce oleju.
Do zrumienionej kiełbasy wbijamy jajka i na wolnym ogniu, stale mieszając, smażymy aż się jaja zetną.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Posypujemy rzeżuchą lub szczypiorkiem i od razu podajemy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 18.05.2014 01:35
Ciekawa jajecznica :-)
mufinka79 14.05.2014 20:15
Dziękuję ślicznie za komentarze, ciesze się, że spodobał Wam się mój pomysł
iziona 14.05.2014 08:18
Niby tylko jajecznica, ale jakie cudne zdjecie
Pyszota 13.05.2014 21:20
z białą kiełbasą jeszcze nie próbowałam
Niki22 13.05.2014 21:18
pyszne śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak