Jajecznica wiosenna na maśle ze szczypiorkiem

Jajecznica wiosenna na maśle ze szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 szt.
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • masło

    50 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wybić do miseczki, roztrzepać, doprawić.
Posiekać szczypiorek razemz cebulkami.
Na patelni roztopić masło, nie rozgrzewając go zbytnio - od razu wlać roztrzepane jajka.
Na masę jajeczną wsypać szczypiorek i smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną do ulubionej konsystencji.
Podawać z bagietką z masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anio?eczek 30.05.2012 18:49
ale apetycznie wygląda
Habibi 23.04.2012 00:04
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat