Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica wielowarzywna z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
pomidor 1
szczypior 1 cebulka
masło 1 łyżka
sos teryiaki 1 łyżka
papryka żółta 1
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica wielowarzywna z serem

Pomidory kroję na mniejsza kawałki. Wrzucam na patelnię z rozpuszczonym masłem. Chwilę smażę po czym wrzucam posiekany szczypiorek oraz paprykę żółtą. Smażę na średnim ogniu kilka dobrych minut. Jajka rozbijam z sosem Teryiaki oraz kawałkami żółtego sera. Tak przygotowaną masę jajeczną wlewam do smażących się warzyw. Ogień zwiększam, a jajecznicę smażę kilka minut nieustannie mieszając. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 15.10.2012 22:34
super
Monika-twin 12.09.2012 05:43
ciekawy pomysl na jajecznice
Mysiunia 03.09.2012 22:07
Z serem jeszcze nie robiłam, ale można kiedyś spróbować :)
Aneta25 30.08.2012 07:55
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak