Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica w chrupiącej bułeczce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
bułki 3 sztuki
szynka 3 plastry
cebula 1/2 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
masło 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica w chrupiącej bułeczce

Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na maśle.
Szynkę pokroić w paski, a później w kostkę, dodać do cebuli i wymieszać. Jajka wybić do miseczki, lekko roztrzepać, można dodać ulubione przyprawy, wylać na patelnię, obsypać solą i smażyć do ulubionego ścięcia jajek.

Bułkom ściąć "czapeczki" i wydrążyć środki.
Wstawić na kilka minut do piekarnika żeby były chrupiące. Nakładać przygotowaną jajecznicę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 30.10.2012 17:41
ciekawe podanie
EWI 30.10.2012 08:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak