Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica słomianego wdowca

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
parówki cienkie 2 sztuki
cebula biała 1/2 sztuki
brokuł 10 dag
marchewka 1-2 małe
masło 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica słomianego wdowca

Młodą marchewkę szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą, kroimy w plastry brokuła kroimy na cząsteczki,a obraną cebulę siekamy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy posiekane warzywa dusimy około 6 minut pod przykryciem,po tym czasie dodajemy pokrojoną w cienkie plastry parówkę. Jaja roztrzepujemy w miseczce z solą i pieprzem. Jaja roztrzepujemy w miseczce z solą i pieprzem. zalewamy warzywa i smażymy do ścięcia jajek,posypujemy siekaną pietruszką od razu podajemy na patelni. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.02.2015 09:01
wygląda bardzo smacznie
flaviadeluce 26.08.2014 11:26
jakoś nigdy nie wpadłam na to żeby do jajecznicy dać marchewkę :)
Ania84 28.06.2014 17:46
pięknie wygląda :)
Bernadeta1 28.06.2014 14:24
pyszne takie śniadanie
Zdzisław 28.06.2014 11:16
smaczna i pożywna
Edith85 28.06.2014 11:02
wygląda smacznie
Megg 28.06.2014 10:45
wygląda bardzo smakowicie
pestka 28.06.2014 10:25
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak