Jajecznica pomidorowa

Jajecznica pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    5
  • pomidor

    3
  • boczek wędzony

    15 dag
  • koperek

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w paski i prażymy na suchej patelni. Prażony przekładamy do miski, a z patelni pozbywamy się tłuszczu. Na suchą patelnię wrzucamy pokrojone pomidory i obficie solimy. Dusimy około 10 minut. W międzyczasie mieszamy jajka z pieprzem ziołowym i przelewamy do pomidorów. Całość wszystko smażymy na intensywnym ogniu do ścięcia się białka. Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy boczkiem prażonym i koperkiem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

11.04.2013 22:54
taka jajecznica,smaczne śniadanko

Katarzyna/kate1980

13.10.2012 22:11
uwielbiam takie połączenia

Jolanta_P-S

13.08.2011 22:58
coś dla mnie

Agnieszka_B

13.08.2011 14:39
Pomidory należą do moich ulubionych warzyw, więc taką jajecznicę chętnie bym zjadła...

Misiek1

13.08.2011 06:57
Taka jajecznica - prawdziwe mistrzostwo:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat