jajecznica po zbójecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • kiełbasa cienka

    1 szt
  • boczek

    2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • przyprawy

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i 2 plastry boczku kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z rozgniecionym ząbkiem czosnku. Następnie dorzucamy cebulę pokrojoną również w kosteczkę smażymy aż się zeszkli. Na samym końcu dokładamy pokrojonego w grubszą kostkę pomidora, doprawiamy solą, pieprzem i gotowe. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.09.2015 08:56
bardzo dobra
Bernadeta1 17.04.2013 11:50
zapowiada się smacznie nigdy takiej nie robiłam
adam1f 08.01.2013 00:15
dobra
Papryczka 01.09.2012 19:04
fajna nazwa
joanna43 07.06.2012 12:10
konkretne śniadanie
Rique 29.11.2011 20:07
uwielbiam jajecznice

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat