Jajecznica po wiejsku

Jajecznica po wiejsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • mleko

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • wędzony boczek

    10 dag
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica po wiejsku

Jajka rozmieszać z mlekiem i mąką ziemniaczaną. Boczek pokroić w kostkę. Wytopić. Na rozgrzany tłuszcz wlać jajka, mieszać, aż jajecznica zgęstnieje. Posolić i posypać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

aga130982 24.12.2011 08:36
mniam
plocia 01.10.2011 11:09
Jajecznicy z mąką jeszcze nie jadłam .... czas wypróbować
owocówka 17.09.2011 08:22
super
jolaxa1 23.07.2011 23:07
super
Wacław 21.06.2011 08:34
dobre śniadanko
Karolcia12 30.05.2011 21:56
nie ma to jak dobra jajecznica
Karolcia12 30.05.2011 21:56
nie ma to jak dobra jajecznica
kielcok1 07.04.2011 17:18
a my u nas na wsi takiej nie robili
rakow2
rakow2 13.01.2011 15:50
dobre śniadanie
Ewa99 02.10.2010 09:15
Jajecznica ulubione śniadanie ale po wiejsku jeszcze nie jadłam :) na pewno wypróbuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat