Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Jajecznica po wiejsku

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
6 sztuk
mleko
2 łyżki
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka
wędzony boczek
10 dag
koperek
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po wiejsku

Jajka rozmieszać z mlekiem i mąką ziemniaczaną. Boczek pokroić w kostkę. Wytopić. Na rozgrzany tłuszcz wlać jajka, mieszać, aż jajecznica zgęstnieje. Posolić i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 24.12.2011 08:36
mniam
plocia 01.10.2011 11:09
Jajecznicy z mąką jeszcze nie jadłam .... czas wypróbować
owocówka 17.09.2011 08:22
super
jolaxa1 23.07.2011 23:07
super
Wacław 21.06.2011 08:34
dobre śniadanko
Karolcia12 30.05.2011 21:56
nie ma to jak dobra jajecznica
Karolcia12 30.05.2011 21:56
nie ma to jak dobra jajecznica
kielcok1 07.04.2011 17:18
a my u nas na wsi takiej nie robili
rakow2
rakow2 13.01.2011 15:50
dobre śniadanie
Ewa99 02.10.2010 09:15
Jajecznica ulubione śniadanie ale po wiejsku jeszcze nie jadłam :) na pewno wypróbuje :)
marta639 17.09.2010 16:58
Bardzo fajna.
gacopierz23 06.07.2010 13:24
Trzeba dodać, że jaja maja być wiejskie, a nie z fermy :)
IlonaAlbertos 06.06.2010 00:04
Szybkie i smaczne śniadanie.
Małgorzata113 08.05.2010 10:07
Jajecznica to podstawa śniadania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak