Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po węgiersku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
pomidor 1 szt.
żółta papryka 1 kawałek
szynka 80 g
cebulka 1 szt.
oliwa 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po węgiersku

Kroki postępowania

1
Cebulę obieram i drobno siekam. Papryki przekrawam, usuwam gniazda nasienne i kroję w małą kosteczkę. Pomidora sparzam i kroję w kostkę. Wędlinę także kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam posiekaną cebulę i smażę chwilę. Dodaję wędlinę i papryki, smażę aż papryka nieco zmięknie.
Krok 1 - Jajecznica po węgiersku foto
2
Wtedy wbijam jajka, mieszam i smażę aż zacznie się ścinać, wtedy dodaję pokrojone pomidory i zdejmuję z ognia, mieszam całość.
Krok 2 - Jajecznica po węgiersku foto
3
Na koniec doprawiam jajecznicę do smaku solą, pieprzem i papryką.
Krok 3 - Jajecznica po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 31.10.2012 22:37
bardzo pycha
manaika 31.10.2012 20:03
już mi się podoba
Małgorzata106 31.10.2012 19:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak