Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po turecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pomidory 3 szt
papryka 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Porada

Podawać z ciemnym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po turecku

Paprykę umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki i przełożyć na patelnię. Kiedy warzywa będą miękkie i puszcza sok, wbić jajka, wymieszać i trzymać na ogniu do czasu aż się zetną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.08.2016 12:36
dobre danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak