Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po szwedzku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 4 łyżki
mleko 1 szkl
masło 1 łyżka
sól ok 1/2 łyżeczki do smaku
zioła albo zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po szwedzku

Mąkę rozprowadzić w małej ilości mleka i dodać pozostałe mleko. Dodać wybite i roztrzepane jajka, doprawić solą. Na patelni rozgrzać masło i wlać jajeczną masę. Smażyć na mniejszym ogniu mieszając. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 04.07.2017 22:18
Martynko jest dobra a jak z mlekiem doda się trochę słodkiej śmietanki to jajecznica jest jeszcze delikatniejsza.
SzczyptaChili 04.07.2017 16:06
Pierwszy raz słyszę o jajecznicy z mąką , ciekawa jestem smaku...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak