Jajecznica po szwedzku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • mleko

    1 szkl
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    ok 1/2 łyżeczki do smaku
  • zioła

    albo zielenina
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę rozprowadzić w małej ilości mleka i dodać pozostałe mleko. Dodać wybite i roztrzepane jajka, doprawić solą. Na patelni rozgrzać masło i wlać jajeczną masę. Smażyć na mniejszym ogniu mieszając. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 04.07.2017 22:18
Martynko jest dobra a jak z mlekiem doda się trochę słodkiej śmietanki to jajecznica jest jeszcze delikatniejsza.
SzczyptaChili 04.07.2017 16:06
Pierwszy raz słyszę o jajecznicy z mąką , ciekawa jestem smaku...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat