Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po kapitańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
boczek wędzony 120 g
pomidorki koktajlowe 15 szt
papryczka chilli 1/2 szt
ser żółty starty 50 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Porada

Rewelacyjna forma uwielbianej na naszych stołach klasycznej jajecznicy z dodatkiem pomidorków koktajlowych i ostrej papryczki. Przepis został przechwycony od wujka marynarza, który często serwował nam jajecznicę podczas dawnych wakacji w Szczecinie.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po kapitańsku

Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojony w mniejsze plastry boczek, przesmażyć, dodać drobno posiekaną papryczkę chilli i pomidorki pokrojone w ćwiartki. Całość chwilę smażyć. Następnie dodać roztrzepane jajka, żółty ser, doprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Smażyć do momentu ścięcia jajek (według uznania).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 15.02.2016 12:53
już mi slinka leci ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak