Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po góralsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
boczek wędzony 100 gram
oscypek 2 małe
cebula 0,5 sztuki
szczypiorek do posypania
sól do smaku

Porada

Taką pyszną jajecznicę miałam okazję jeść w jednym z górskich pensjonatów, bardzo mi zasmakowała i teraz gdy tylko mam oscypki to ją przyrządzam.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po góralsku

Cebulę obieramy, razem z boczkiem kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy boczek z cebulą, lekko podsmażamy. Jajka wbijamy do miski, oscypki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do jajek, mieszamy. Na patelnię wlewamy jajka z oscypkiem, lekko solimy i smażymy ciągle mieszając do momentu ścięcia się jajka. Jajecznicę przekładamy na talerz, przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 16.01.2017 21:50
doskonała propozycja
Pani Domu 16.01.2017 19:51
wygląda świetnie, pycha
Wafelek2601 16.01.2017 17:01
Uwielbiam jajecznicę
justynkag 15.01.2017 20:48
Pyszne i pożywne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak