Jajecznica po góralsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt.
  • chleb

    3 kromki
  • mleko

    2 łyżki
  • słonina

    50 g
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • oscypek

    3 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb razowy pokroić w kostkę. Jajka romłócić z mlekiem, mielonym lubczykiem i oscypkiem. Słoninę drobno pokroić i stopić na rozgrzanej patelni, wrzucić kostki chleba i lekko zrumienić. Wlać jajka, posolić i dobrze wymieszać. Smażyć na niewielkim ogniu. Posypać lubczykiem i szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 03.07.2012 22:19
Na pewno smaczna, uwielbiam oscypka :)
Misiek1 04.08.2011 22:00
Uwielbiam jajecznicę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat