Jajecznica po chłopsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt.
  • parówki

    2 szt.
  • pieczarki

    8 szt.
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki oraz warzywa należy pokroić na dowolnej wielkości kawałki. Ja polecam duże. Parówki podsmażyć na oleju. Jak już będą przyrumienione należy dodać do nich pokrojone warzywa. Wszystko smażyć do miękkości warzyw. W ostatnim etapie należy wlać jajka i doprawić do smaku solą czosnkową. Danie trzymać na ogniu do momentu ścięcia się jajek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 29.06.2011 17:25
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat