Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na szyneczce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
masło 1 łyżeczka
szynka z kurczaka 3-4 plasterki
sól do smaku 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na szyneczce

Na patelni roztopić masło. Szynkę drobiową pokroić w kosteczkę. Gdy masełko się lekko zarumieni, dodać szynkę i usmażyć na złoty kolor.
Dodać kolejno jajka, mieszając. Posolić do smaku. Usmażyć(jajecznica ma być ścięta ,nie za sucha i bez widocznego surowego białka)
Można dodać posiekany szczypiorek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 10.01.2016 12:20
bardzo lubię :)
Damiano
Damiano 09.01.2016 21:44
najlepsza jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak