Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica na pysznym wędzonym boczku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

boczek wędzony 200 g,
masło lub margaryna 1 łyżka,
cebula 1 szt,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek szczypta,
jajko 5 szt,

dodatkowo;

chleb lub bułki

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica na pysznym wędzonym boczku

Boczek pokroić w plastry, a następnie w kostkę. Włożyć na rozgrzaną patelnie dodać 1 łyżkę masła i podsmażać do wytopienia.

Do podsmażonego boczku dodać obraną, drobno pokrojoną cebule dalej podsmażać na małym ogniu. Do kubka wbić umyte jajka.

Rozbełtać, posolić, popieprzyć, dodać odrobinę przyprawy uniwersalnej i wlać do boczku cały czas mieszając i smażąc do ścięcia jajek.

Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.09.2017 10:05
Zawsze jest dobra.
Babeczka35 19.08.2017 08:22
Dawno takiej nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak