Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica na parze

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

5 jaj
sól, pieprz
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica na parze

Jaja wbić do salaterki, przyprawić i wymieszać. Tak przygotowane jajka przelać do naczynia żaroodpornego w którym znajduje się rozgrzany olej. Naczynie winno się znajdować nad garnkiem z wrzącą wodą, trzymać do czasu stygnięcia się jaj co jakiś czas mieszając. Przy podaniu posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chani 05.09.2010 10:31
A czy próbowałaś robić bez oleju?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak