jajecznica na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    200 ml
  • sól

  • pieprz

  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mleka wybijamy 2 jajka, dodajemy sól pieprz oraz 2 łyżki mąki. Całość mieszamy za pomocą miksera.Na patelni wytapiamy odrobinę masła i wylewamy przygotowane jaja. smażymy, mieszając od czasu do czasu, do momentu aż masa zrobi się gęsta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat