Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na mleku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
mleko 1 szklanka
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
mleko do popicia 1 szklanka
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na mleku

Do szklanki wlałam mleko i dodałam jedną łyżeczkę mąki pszennej. Starannie wymieszałam.Odstawiłam. Surowy boczek pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam na patelnię.Smażyłam na wolnym ogniu.Wbiłam surowe jaja oraz dolałam mleko wymieszane z mąką i szybko mieszałam aż jaja się ścięły. Tak powstałą jajecznicę na koniec posoliłam do smaku. Podawałam na świeżych kromkach chleba z dodatkiem szklanki mleka do popicia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 05.09.2012 19:27
mniam
Henryka2 04.09.2012 14:53
Pyszna. Ja robię na skwarkach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak