Jajecznica na maśle z pomidorek i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • masło do smażenia

    do smaku
  • pomidor

    1 sztuka
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • cebula biała

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni roztopić masło - dodawać posiekaną cebulkę i pomidorka i zeszklić. Następnie wbić jajka i mieszać delikatnie do lekkiego ścięcia - dosypać rzodkiewkę i chwilkę poddusić dodać sól i pieprz czarny mielony Prymat. Nałożyć na talerzyk a następnie posypać szczypiorkiem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 07.04.2013 00:05
jajecznice z pomidorem bardzo lubię i często robię
treonina 07.03.2012 21:13
taka jajecznica jest naprawdę bardzo dobra!
Barbara55 20.12.2011 15:11
moja ulubiona
kielcok1 12.11.2011 16:35
smaczna
Marysia 03.08.2011 07:57
fajne
rakow2 11.04.2011 16:49
jajecznica to moje ulubione śniadanie
bursztynek 11.03.2011 23:59
pyszności
marta639 17.09.2010 18:26
Polecam.
bogumiła3 02.09.2010 00:09
super
IlonaAlbertos 08.06.2010 14:35
Taką jajecznicę zawsze zajadam na śniadanie. Pyszna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat