Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na maśle i mleku z majerankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 3,2% 2-3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do posypania
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na maśle i mleku z majerankiem

Jajka sparzyć wrzątkiem, wbić do miseczki, dodać mleko, majeranek oraz resztę przypraw i dobrze je roztrzepać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło i szybko wlać rozbełtane jajka. Dokładnie mieszać, aż się zetną. Posypać pietruszką zieloną. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 16.02.2014 17:08
dla mnie smaczne bardzo danie
RenataZ-et 30.01.2014 19:14
pyszna i aromatyczna
Konczi 14.11.2013 19:37
Lubię taką jajecznicę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak