Jajecznica na maśle i mleku z majerankiem

Jajecznica na maśle i mleku z majerankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • mleko 3,2%

    2-3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koperek

    do posypania
  • majeranek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka sparzyć wrzątkiem, wbić do miseczki, dodać mleko, majeranek oraz resztę przypraw i dobrze je roztrzepać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło i szybko wlać rozbełtane jajka. Dokładnie mieszać, aż się zetną. Posypać pietruszką zieloną. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 16.02.2014 17:08
dla mnie smaczne bardzo danie
RenataZ-et 30.01.2014 19:14
pyszna i aromatyczna
Konczi 14.11.2013 19:37
Lubię taką jajecznicę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat