Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na kaczej skórze z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
skóra z kaczki 10 dag
jabłko 1 kawałek
czosnek ząbki 1/2
tymianek do posypania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na kaczej skórze z jabłkiem

Na patelni wytapiamy drobno pokrojoną skórę kaczą. Podczas smażenia dodajemy drobno posiekane jabłuszko. Gdy skóra zacznie się rumienić na patelnię wrzucamy drobno pokrojony czosnek. Po chwili wbijamy jajka. Ogień zwiększam i całość smażymy nie przerywając mieszania. Doprawiamy do smaku tymiankiem i solą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 08.03.2013 19:40
moze byc smaczna
Katarzyna/kate1980 07.03.2013 22:27
ale pomysłowa - super!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak