Jajecznica na grzankach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 sztuk
  • masło

    4 łyżki
  • bułka

    4 kromki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zarumienić grzanki na patelni, wykorzystując część masła. Następnie jajka wbić do miseczki, dodać 4 łyżki wody, doprawić sołą, pieprzem i wlać na patelnię z rozgrzanym masłem. Gdy jajka zaczną się ścinać, wsypać przyprawy i zamieszać. Podawać na uprzednio przygotowanych grzankach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patriszja 16.11.2013 09:12
smaczne too :)
Pani Domu 23.05.2012 18:53
muszę zrobić
Pani Domu 23.05.2012 18:53
muszę zrobić
Anna141 14.06.2011 09:20
fajny przepis
Rique 20.04.2011 07:22
Jajecznica na każdą porę dnia i do tego smaczna.
marcia71 01.03.2011 23:41
spoko
AgaS10 03.02.2011 09:50
chrupiace jajeczko:)
NICRAM 21.01.2011 09:25
No proszę i znowu czegoś nowego się dowiedziałem :) Muszę wypróbować :)
radosna29 02.12.2010 21:57
uwielbima jajecznice do tego pomidorek
marta639 17.09.2010 15:13
Przepis godny polecenia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat