Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 18 plastrów
jajko 5 szt
mleko 200 ml
mąka kartoflana 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica na boczku

Boczek usmażyć na chrupko, mleko wymieszać z małą łyżeczką mąki kartoflanej, dodać jajka, wymieszać, wylać na boczek, chwilę poczekać aż masa jajeczna lekko się zetnie, dodać pieprz, wyłączyć ogień, lekko rozmieszać masę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 05.01.2014 12:31
smaczme sniadanko
bejciu24 22.01.2011 12:35
nie ma jak jajecznica na sniadanie
Małgorzata113 22.01.2011 10:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak