Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica grzybowa z bekonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 5 plastrów
jajko 3
grzyby suszone 1/2 garści
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica grzybowa z bekonem

Suszone grzyby dzielimy na mniejsze kawałki. Wbijamy jajka i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na godzinkę, aby grzyby troszkę namokły. Boczek wędzony pokrojony w cienki plastry prażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Masę jajeczno-grzybową doprawiamy do smaku sosem sojowym. Gdy boczek usmaży się na bekon wlewamy masę. Smażymy kilka minut do uzyskania pożądanej konsystencji. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 20.12.2013 08:10
Smakowite danie nie tylko na śniadanie....
ewelinapac 05.02.2013 08:00
już czujeten zapach
caralajna 13.12.2012 09:04
musi być aromatyczna :)
PaniMISIOWA 24.11.2012 12:57
fajna i pomysłowa
Katarzyna/kate1980 23.11.2012 22:52
na pewno przepyszna
Anna169Hosz 23.11.2012 13:37
Ciekawe.
Wacław 23.11.2012 09:46
wykwintna jajecznica,pychaaaaaaa !
ziutula
ziutula 23.11.2012 00:11
śniadanie luksusowe w smakach
Sylwia56
Sylwia56 22.11.2012 22:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak