Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
grzyby leśne
cebula
ser żółty
sól
oliwa
kiełbasa

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica grzybowa

1. Łyżkę oliwy dajemy na patelnie i rozgrzewamy
2. Dodajemy pokrojono cebulę i smażymy aż się zarumieni
3. Dodajemy pokrojone grzyby leśne ( maślaki, podgrzybki itp.) i pokrojono kiełbaskę
4. Gdy grzyby już będą usmażone dodajemy jajko
5. Przyprawiamy według uznania
6. Przed końcem smażenia kładziemy 2 plasterki żółtego ser i czekamy aż się roztopi
7. Podajemy z tostami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 17.08.2011 23:11
niezłe
Kate131 26.12.2010 13:22
lubie taka
traktorek 01.12.2010 09:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak