Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica dla łasuchów

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
papryka czerwona 1 szt
koncentrat pomidorow 1 szt
cebula 2 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szt
margaryn 1 łyżka
szynka 10 dkg
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica dla łasuchów

cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na łyżce margaryny bądź oleju aż się zarumieni. Następnie wędline i paprykę czerwoną kroimy w drobne paseczki dorzucamy do cebuli niech się dusi. Następnie rozbijamy jajka na talerz dodajemy odrobinę vegety, pieprzu oraz oregano wrzucamy na patelnie i smazymy z pozostałymi składnikami. Na koniec dodajemy łyżeczkę koncentratu i wyjmujemy na talerz. Przed podaniem posypujemy odrobiną startego żółtego sera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pulicka1 24.09.2012 08:42
super smakuje
bami 27.07.2011 19:29
Oj na bogato :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak