Jajecznica czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt.
  • kiełbasa czosnkowa

    15 dag
  • pomidor

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni roztopić masło. Cebulę pokroić na piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać obranego i pokrojonego w kostkę pomidora oraz pokrojoną kiełbasę. Smażyć 5 min.

Jaja rozbić do misy, dodać przyprawę uniwersalną Kucharek oraz granulowany czosnek. Wymieszać i przelać na patelnię. Całość lekko podsmażyć.

Smacznego!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 17.07.2012 16:17
super
Adamorek 09.06.2012 20:05
świetne dodatki
Barbara/zuza22_85 27.05.2012 19:33
pyszna
janek64 14.05.2012 11:19
Smaczne :)
Wiesława1 17.01.2012 09:42
smaczne
Magdalena80 07.11.2011 21:25
gdzie czosnek tam ja :D
aleksa123 03.11.2011 12:03
super
madi356 14.10.2011 09:59
super
monika154 03.10.2011 11:38
ciekawe
kochanyptysiu 22.09.2011 14:39
pycha,muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat