Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica a'la hiszpańska

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
pomidor malinowy 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica a'la hiszpańska

Pomidory myjemy,cebulę i czosnek obieramy ze skórek,kroimy wszystko w kosteczkę ,czosnek możemy przecisnąć przez praskę lub po prostu rozgnieść widelcem. Na patelni rozgrzewamy delikatnie oliwę wrzucamy pokrojone pomidory z cebulą i czosnkiem,dusimy pod przykryciem około 10 min. Po tym czasie wbijamy jaja ,mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Tak przygotowaną jajecznicę podajemy od razu na gorąco np z chlebkiem razowym żytnim posmarowanym masełkiem. Rada: Aby urozmaicić smak możemy dodać łyżkę drobno pokrojonych oliwek zielonych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 01.09.2013 22:04
Jak tu smacznie!
msmors 01.09.2013 19:16
takiej jeszcze nie robiłam. Fajny pomysł
Ania321 01.09.2013 19:16
pyszna jajecznica :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak