Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ajwarowa z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
kukurydza kilkanaście ziarenek
sól do smaku
pasta paprykowa 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ajwarowa z kukurydzą

Do miseczki wbijamy jajka. Dodajemy surowe ziarenka kukurydzy. Solimy do smaku. Następnie dodajemy pastę paprykową (ja dodałem ajwar zrobiony wg przepisu „http://www.doradcasmaku.pl/przepis/249723/ajwar-czyli-pasta-paprykowo-baklazanowa.html”). Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Wlewamy masę jajeczno-paprykową. Zwiększamy ogień i smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji. Podajemy z białym pieczywem. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.08.2013 07:36
jeszcze takiej nie jadłam
ewelinapac 09.02.2013 20:28
pycha
Jolanta_P-S 08.10.2012 16:21
Świetny pomysł na urozmaicenie jajecznicy
Katarzyna/kate1980 06.10.2012 22:54
wspaniała
mufinka79 06.10.2012 21:22
super :) lubię takie smaki
aginaa 05.10.2012 19:53
fajne
Lemon 05.10.2012 09:18
pycha
emeslive 05.10.2012 08:43
Fajny przepis, podoba mi się połączenie jajek i ajvaru - jajecznice czy omlety bardzo zyskują w ten sposób na smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak