jajecznica

jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • cukinia

    0,5 szt
  • cebula biała

    0,5 szt
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • oliwa

    0,5 łyżki
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oliwy. Podsmażamy cukinię z cebulą, a następnie zalewamy 1/4 szklanki wody. Czekamy aż woda odparuje. Następnie wlewany jajka oraz przyprawy. Smażymy według uznania. Ciepłą posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat