Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukinia 0,5 szt
cebula biała 0,5 szt
szczypiorek 1 łyżka
oliwa 0,5 łyżki
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica

Cukinię obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oliwy. Podsmażamy cukinię z cebulą, a następnie zalewamy 1/4 szklanki wody. Czekamy aż woda odparuje. Następnie wlewany jajka oraz przyprawy. Smażymy według uznania. Ciepłą posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak