jajecznica

jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • cukinia

    0,5 szt
  • cebula biała

    0,5 szt
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • oliwa z oliwek

    0,5 łyżki
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cukinię obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oliwy. Podsmażamy cukinię z cebulą, a następnie zalewamy 1/4 szklanki wody. Czekamy aż woda odparuje. Następnie wlewany jajka oraz przyprawy. Smażymy według uznania. Ciepłą posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat