Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajeczne sówki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta

oliwki zielone Smak 20sztuk
serek śmietankowy 50g
sól
pieprz
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka

Lista składników

jajka ugotowane na twardo 4
oliwki zielone 4sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
marchew
kukurydza w puszce 16
roszponka

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczne sówki

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki na pastę umieszczamy w blenderze, dodajemy ugotowane żółtka i miksujemy.
Krok 1 - jajeczne sówki foto
2
Jajka przecinamy na pół ( żółtka dodajemy do pasty).
Krok 2 - jajeczne sówki foto
3
Jajka wypełniamy pastą. Z marchewki tworzymy dziób, oczy z plasterków oliwek i pieprzu, nóżki z kukurydzy i skrzydełka z roszponki (lub bazylii).
Krok 3 - jajeczne sówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 05.05.2015 19:52
Super sówki :)
Mancia w kuchni 06.04.2015 19:27
ale świetne te sówki :)
Ola1young 06.04.2015 16:51
pyszne sniadanie
Wiktoria29 06.04.2015 13:51
rewelacyjny pomysł
Smaczna_B 06.04.2015 13:12
Ale ładne!
Ania321 06.04.2015 13:03
super się prezentują :)
norweska20 06.04.2015 13:00
pomysłowe -idealne dla dzieci
monia2005 06.04.2015 12:56
piękne sówki :-)
Czyki 06.04.2015 12:42
Wow ślicznie podane:)
Konczi 06.04.2015 12:41
świetne sówki :)
Adamorek 06.04.2015 12:40
bardzo pomysłowe
Betina#45 06.04.2015 11:56
ale pomysłowe ! dla mnie rewelacja ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak