Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne łódeczki śniadaniowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
ser żółty 2 plastry
majonez 1 łyżka
brokuł 1 różyczka
pieprz do smaku
papryka czerwona do dekoracji
sałata 3 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne łódeczki śniadaniowe

1. Jajko ugotować , wystudzić. W oddzielnym garnuszku ugotować różyczkę brokuła (może być inny dodatek np. szczypiorek, tuńczyk, pieczarki) i wystudzić.
2. Jajko przekroić na pół, wyjąć żółtko i pokruszyć je w miseczce, dodać pokrojony drobno brokuł i przyprawić. Wymieszać pastę i wypełnić nią pozostałe połówki jajka.
3. Z sera żółtego wyciąć trójkąty, nadziać na wykałaczki wraz z kawałeczkiem świeżej papryki i postawić maszt na naszych łódeczkach.
4. Jajeczne łódeczki ułożyć na liściach sałaty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.02.2013 22:33
po takim pysznym i pięknie podanym śniadanku humor zapewne dopisze przez cały dzień.....
agnieszkalider 24.01.2013 14:52
Coś pięknego i pysznego!
caralajna 22.01.2013 18:22
pomysłowe
kaja1991 03.01.2013 11:38
pięknie wyglądają
jozefinach 20.11.2012 20:15
Uwielbiam jajka.
mufinka79 20.11.2012 19:03
super propozycja dla niejadków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak